Povestea Cafelei Marghiloman

Daca in ceea ce priveste soiurile de cafea, batalia pentru suprematie se da intre Kopi Luwak sau „cafeaua milionarilor“ si Black Ivory, (care poate fi gustata doar in cateva hoteluri de 5 stele) , in ceea ce priveste prepararea, fiecare tara se mandreste cu specialitatea sau reteta proprie. Cafeaua se prepara astazi scurta, lunga, espresso, la ibric, cu lapte, cu frisca, “imbunatatita” cu rom sau coniac.

Povestea ceaiului

Ceaiul a creat o adevarata mitologie in jurul sau, a ajutat la cladirea si prabusirea unor imperii, a generat razboaie si a inspirat adevarate filozofii de viata. Etimologic, cuvantul ceai provine din mandarina – ”chá” (in sud-estul Asiei se pronunta ”te”). Cuvantul cel mai apropiat denumirii pe care o folosim in romana vine insa din persana, unde se numea ”chay”.

Povestea cafelei

„Ne energizeaza diminetile, ne echilibreaza dupa-amiezele incarcate, iar seara ne rasfata indulcindu-ne intr-un cappuccino cremos. Cu o istorie de sute de ani, cafeaua, asa cum o cunoastem astazi, a fost adusa in Europa de calatorii ce strabatusera Orientul Apropiat. A patruns ulterior pe scara larga prin schimburile comerciale pe care negutatorii italieni le faceau in Africa de Nord.